14 Mayıs 2016 Cumartesi

Cilt Alt Tonu Nedir??

Merhabalar, bu gün sizlere makyajın ve kıyafet seçiminin temeli olan cilt alt tonlarından ve kendi cilt alt tonunuzu nasıl bulacağınızdan bahsedeceğim. Öncelikle cilt alt tonu nedir buna bir bakalım; Bu renk seni boğdu, bu saç rengi senin rengin gibi yorumların temel sebebi cilt alt tonunuzdur. Bazı esmerlerde sarı saç gayet hoş duruken bazılarına hiç yakışmadığı aşikar. Sarışınlık, esmerlik ve buğday tenle uzaktan yakından alakası olmayan cilt alt tonunuz üç şekilde olabilir.

1-Soğuk, 2-Sıcak, 3-Nötr
Peki nedir bu soğuk, sıcak ve nötr kavramları biraz daha açacak olursak;

 1-Soğuk: Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin aslında cilt altı renkleri kırmızı/pembedir ve bu sebepten dolayı bu kişilere mavi ve mor tonları daha fazla yakışır. Mavi tabanlı kırmızı rujlar daha mükemmel görüntüler verir ve koyu bordolar, pastel renkler bu kişiler için idealdir. Fakat her soğuk alt tonlu, beyaz tenli olmak zorunda değildir.

2-Sıcak: 
Sıcak alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri sarıdır. Bu yüzden sarı alt tonlu cilt olarak da tanımlanmaktadır. Bu tip kişilere turuncu, turuncuya çalan kırmızı, yeşil tonları ve canlı, sıcak renkler çok yakışır.

3-Nötr: Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol edin; damarlarınız hem yeşil, hem maviyse nötr alt tona sahipsiniz demektir. N
ört alt tona çok az rastlanıyor olsada 
bence bu kişiler en şanslı olanlar çünkü giydikleri her renk kendilerine yakışır.

Evet bu gün kısaca cilt alt tonlarının ne olduğu hakkında bir fikir edinmiş olduk. Bir sonraki yazımda da kendi cilt alt tonumuzu tespit etmeden bahsedeceğim. Takipte kalın :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder