15 Mayıs 2016 Pazar

Cilt Alt Tonumuzu Bulalım!

Merhabalar, başlıktan da anlaşıldığı gibi bu gün bir önceki yazımın devamı olan cilt alt tonumuzu nasıl belirleyeceğimizden bahsediyor olacağım. Ama öncelikle bir önceki yazımı okumanızı ve eğer cilt alt tonları hakkında bir fikriniz yoksa fikir edinmenizi tavsiye ediyorum. Ve hemen başlıyorummm..Cilt alt tonlarınızı belirlemek için kullanabileceğiniz basit yöntemleri açıklamalarıyla birlikte şu şekilde listeleyebiliriz;

1-Damar Testi: En yaygın olanı sanırım bu. Bol ışıklı bir ortamda bileklerinize bakın ve gördüğünüz renk yeşil ise sıcak(warm veya NW), mavi ise soğuk (cool veya NC) alt tonlusunuzdur. Eğer her ikisinide görüyor veya yorum yapamıyorsanız nötrsünüzdür.



2-Kağıt Testi: 
Yüzünüzü soğuk suyla yıkadıktan sonra ayna karşısına geçin ve yüzünüze bir beyaz A4 kağıdı yaklaştırın. Eğer cildinizde kağıdı yaklaştırdıktan sonra yüzünüz sarımsı veya kırmızımsı görünüyorsa sıcak alt tona, yüzünüz pembemsi görünüyorsa soğuk alt tona sahipsinizdir.

3-Altın/Gümüş Testi: Altın takılarınızı taktığınızda cildiniz parlak ve sağlıklı görünüyorsa sıcak alt tonlu. Gümüş takılarınızı taktığınızda daha sağlıklı ve parlak görünüyorsa soğuk alt tonlusunuzdur. Bu yöntemi daha anlaşılır olması için sağ ve sol ellerinizin birine gümüş birine altın yüzük takarak karşılaştırma yapabilirsiniz.

Yukarıda ki 3 yöntemide uygulamanıza rağmen bir sonuç elde edemediyseniz muhtemelen nötr alt tonlusunuzdur. Sorularınızı aşağı yorumlar kısmına bırakmayı unutmayın hoşçakalın :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder